Editia I / 2015

Website: arhias.ro

01. TEMA si OBIECTIVE

Concursul de eseuri: “Arhitectura Celuilalt, intre gratie si gravitatie” și-a propus încurajarea manifestărilor teoretice în domeniul arhitecturii, inițiativă menită să incurajeze abordarea critică a fenomenului arhitectural. S-a acordat importanță dialogului multidisciplinar dintre arhitectură si domeniile conexe: psihologie–sociologie–economie.

Tema ARHITECTURA CELUILALT – INTRE GRATIE SI GRAVITATIE a lansat o amplă discuție despre necesitatea translării axului de raportare socială de pe orizontală pe verticală. Se impune cu stringență o calibrare a tendințelor estetice (care ar defini grația arhitecturii)  cu  deductibilul răspuns pragmatic și responsabil.

02. Juriul Competitiei

Prof.dr.arh. Augustin Ioan – președinte, UAUIM, București

Prof.dr.arh. Dana Vais – membru, UT, Facultatea de Arhitectură, Cluj-Napoca

Conf.dr.arh. Francoise Pamfil – membru, UAUIM, București

Prof.dr. Vintilă Mihăilescu – membru, SNSPA, Facultatea de Științe Politice, București

Conf.dr.arh. Mihai Corneliu Drișcu – membru, UT, Facultatea de Arhitectură “G.M. Cantacuzino”, Iași

AUGUSTIN IOAN

Presedintele juriului

VINTILA MIHAILESCU

Membru

Francoise Pamfil

Membru

Dana Vais

Membru

Mihai Driscu

Membru

03. Câstigatorii Editiei I

LOCUL I : Erimescu Patricia  : Ziduri noi si granite vechi

LOCUL II: Apostu  Andreea :Locuirea impreuna -intre gratie si gravitatie sau echilibrul fragil dintre identitate si alteritate                                                                  

LOCUL III: Moleavin Adrian + Dusoiu  Codina Elena :  Arhitectura ca traiectorie. Spre (in) launtru

MENTIUNE:  Voica Andrei:  Melancolia ca instrument de proiectare

FINALIST: Tutu Oana: Crescand impreuna. Arhitecturi integrative ale copilului in oras

04. RADIOGRAFIE

Concursul a fost deschis atât arhitecților, studenților arhitecți, criticilor de arhitectură sau artă, profesorilor – cât și filozofilor, teoreticienilor, sociologilor , urbaniștilor, designerilor sau oricăror alte persoane interesate de abordarea  teoretică a arhitecturii. Concursul a fost organizat autonom pe baza unui regulament propriu.  Primii 5 în ordinea mediilor au fost declarați finaliști și au fost invitați să susțină lucrarea în fața juriului pe data de 23 Octombrie în Iași.

EVENIMENTUL  A FOST

organizat de ARHIAS, în parteneriat cu OAR Iași și ASAI, în cadrul  „MUST-lui de Arhitectură Iași”, 19-24 Octombrie 2015.

FESTIVALUL MUST DE ARHITECTURĂ

la sfârșit de Octombrie este evenimentul care reunește numeroase manifestări culturale adresate mediului arhitectural ieșean.

05. Asociatia ARHIAS

A fost înființată in 2013 și are ca scop promovarea şi susţinerea activităţii şi a intereselor generale ale absolvenţilor şi studenţilor Facultăţii de Arhitectură “G.M.Cantacuzino” Iași prin promovarea participării sau organizării de concursuri profesionale, simpozioane, sesiuni ştiinţifice şi locale, naţionale şi internaţionale. Se dorește de asemenea încurajarea voluntariatului ca formă de educaţie şi susţinere a tineretului.

Website: arhias.ro
Visit Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.